ВІТАЄМО З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ЩАСТЯ!

Чотири роки тому з'явилося одне з найоригінальніших і водночас незвичних свят –Міжнародний день щастя. Традиційно його відзначають саме 20 березня.

Основна мета– нагадати всім, що варто радіти життю і бути вдячним за всі подарунки долі, навіть якщо іноді вона підкидає не надто приємні сюрпризи.

Його визначили не випадково – на 20 березня також припадає день весняного рівнодення, коли ніч практично зрівняється зі світлою частиною доби. Автори ідеї хотіли показати: на щастя абсолютно всі мають рівні права, як і на те, аби щодня зустрічати сонце.

Вигадали його представники Бутану, невеликої держави в Південній Азії, між Індією і Китаєм. Місцевий уряд прагнув"зробити усіх громадян щасливими", там навіть зробили спеціальну державну комісію народного щастя і міністерство щастя, а загальноприйняте поняття валового внутрішнього продукту (ВВП) замінено там валовим національним щастям (саме цим показником визначається добробут нації).

Ідея була цікавою, тому одразу знайшла мільйони прихильників, в тому числі – у співтоваристві ООН. Традицій ще небагато, адже свято відносно нове, втім щороку у різних країнах проводять семінари, конференції та тренінги, учасники яких розповідають про значення щастя для людини і діляться ідеями щодо поліпшення побуту і вдосконалення суспільства.

А ОСЬ І НАШІ ЩАСЛИВІ ДІТИ!

/Files/images/2/IMG_5836.JPG /Files/images/2/IMG_5837.JPG /Files/images/2/IMG_5840.JPG /Files/images/2/IMG_5841.JPG /Files/images/2/IMG_5846.JPG /Files/images/2/IMG_5848.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 179